میانگین مصرف دخانیات در استان مرکزی ۱۲.۶ درصد است

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۰۹:۳۲ کد : ۵۹۲۸۶ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۱۳
معاون اجرایی مرکز بهداشت استان مرکزی، با اشاره به آخرین آمار مصرف دخانیات در سال ۱۴۰۰، گفت: میانگین مصرف دخانیات در کشور ۱۴.۱ درصد و این آمار در این استان ۱۲.۶ درصد است.
میانگین مصرف دخانیات در استان مرکزی ۱۲.۶ درصد است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، حسن مهرعلی، بر لزوم برخورد جدی با قاچاق محصولات دخانی و ممنوعیت تبلیغات تشویقی تاکید کرد و افزود: بر اساس این آمار، میزان مصرف سیگار در کشور ۹.۳۳ درصد و در استان مرکزی ۱۰.۵۹ درصد برآورد شده که نشان‌دهنده وضعیت نامناسب استان در این حوزه است.

وی بیان کرد: همچنین شیوع مصرف قلیان در کشور ۴.۵ درصد و در استان مرکزی ۲.۱۶ درصد گزارش شده است.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: نیاز است با توجه به تغییر سریع تاکتیک‌های تبلیغاتی شرکت‌های دخانی برای جذب نسل جوان، به ویژه دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم، هشدارهای لازم مورد توجه جدی قرار گیرد.

مهرعلی اظهار کرد: متاسفانه این تبلیغات با ایجاد جاذبه‌های کاذب، به ویژه در فضاهای مجازی و حتی برخی اماکن عمومی، گروه‌های سنی زیر ۱۸ سال به خصوص دانش‌آموزان مقطع متوسطه را هدف قرار داده که می‌تواند نسل جوان را متزلزل کند.

وی تصریح کرد: نیاز است اساتید و افرادی که در این حوزه صاحب نظر هستند، ورود جدی رسانه‌ای داشته باشند و با ارایه ادله و پاسخ به سوالات مردم، مضرات واقعی مصرف دخانیات را تبیین کنند.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: در گذشته ۲۳۰ واحد قهوه‌خانه سنتی، کیوسک و عرصه‌های عمومی در سطح استان برای عرضه قلیان اختصاص یافته بود که بدترین وضعیت را از نظر شیوع مصرف ایجاد کرده بود اما با اقدامات صورت گرفته شمار زیادی از این واحدها جمع آوری شد.

مهرعلی گفت: متولیان شهری نسبت به این معضل باید حساسیت جدی داشته باشند و متولیان امر آموزش و فرهنگ نیز باید با جدیت تمام وارد شوند.

وی با بیان اینکه متأسفانه نگاه برخی خانواده‌ها نسبت به مضرات سیگار عادی شده و حتی مصرف بانوان در خانه‌ها افزایش یافته، افزود: نباید از برخوردهای قانونی غافل شویم اما محور کار باید بر آموزش و تغییر نگاه فرهنگی باشد. ما بسته‌های آموزشی کاملی در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهیم تا مردم متوجه شوند چرا مصرف این محصولات مضر است.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی، گفت: سازمان بهداشت جهانی بر افزایش مالیات بر محصولات دخانی، ممنوعیت تبلیغات و برخورد جدی با قاچاق تاکید دارد و کشورهایی مانند ایتالیا و سوئد نیز همین مسیر را طی می‌کنند.

مهرعلی‌زاده تصریح کرد: نادیده گرفتن جرائم حوزه دخانیات به سبک‌انگاری آن منجر به افزایش معضلات اجتماعی مانند سرقت و سایر جرایم خواهد شد و نیاز است دستگاه‌های متولی به ویژه شهرداری و اتاق اصناف برای کنترل و نظارت دقیق‌تر با جدیت بیشتری گام بردارند.

چهارم تا ۱۰ خردادماه به عنوان هفته بدون دخانیات نامگذاری شده است.

کلیدواژه‌ها: میانگین مصرف دخانیات مهرعلی معاونت بهداشت اراک


نظر شما :