دوشنبه 7 خرداد 1397

1397/2/23 يكشنبه استاندار مرکزی: برنامه تحول نظام سلامت از موفقیت های بزرگ دولت تدبیر و امید است

استاندار مرکزی گفت: برنامه تحول نظام سلامت بزرگترین ارمغان حوزه بهداشتی درمانی کشور پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی است.

به گزارش وب دا مرکزی، سیدعلی آقازاده در آیین تجلیل از فعالان برنامه های مدیریت درمان سکته های حاد قلبی و مغزی(کدهای 724 و 247) در دانشگاه علوم پزشکی اراک، افزود: برنامه تحول نظام سلامت یکی از مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید بود که علاوه بر افزایش سطح سلامت عمومی، دسترسی آسان اقشار مختلف مردم به خدمات درمانی را به دنبال داشت.

وی اظهار داشت: برنامه تحول نظام سلامت از موفقیت های بزرگ دولت تدبیر و امید است که باید بیشتر تقویت شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: اجرای برنامه تحول نظام سلامت توانست با تامین بخش عمده ای از هزینه های درمان به مهمترین خواسته ها و دغدغه های مردم در حوزه سلامت پاسخ دهد.

وی بیان کرد: شاخصه های بخش بهداشت و درمان در استان مرکزی از متوسط کشور بالاتراست و این مهم نشان دهنده بالندگی و بهره گیری نظام پزشکی استان از بهترین و کارآزموده ترین متخصصان در بخش های مختلف پزشکی است.

آقازاده ادامه داد: بر اساس گزارش های موجود، درمان سکته های قلبی و مغزی در سال های گذشته با موفقیت های بسیاری همراه بوده که این موفقیت بزرگ در جای خود قابل تقدیر است.

استاندار مرکزی در پایان، کاهش نرخ زاد و ولد را یکی از دغدغه های مدیریت ارشد استان عنوان کرد و گفت: باید عوامل دخیل در این حوزه آسیب شناسی شود و برای رفع آن راهکارهای کارشناسی ارائه شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این آیین گفت: مرگ و میر نوزدان کمتر از یک ماه، کودکان زیر یکسال، کودکان زیر پنج سال و مادران باردار مهمترین شاخص های ارزیابی سلامت یک جامعه است که رتبه استان مرکزی در مقایسه با میانگین کشوری از جایگاه مناسبی برخوردار است.

دکتر حسن طاهراحمدی افزود: میزان مرگ و میر نوزدان کمتر از یک ماه در کشور از هر هزار نفر هشت و 2 دهم است که این مهم در استان مرکزی از هر هزار نفر هفت درصد است.

وی، میانگین مرگ و میر کودکان زیر یکسال در کشور را از هر هزار کودک 12 مورد عنوان کرد و اظهار داشت: این میانگین در استان مرکزی از هر هزار نفر 9 نفر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: همچنین نرخ مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در کشور از هر هزار نفر 15 مورد است که این مهم در استان مرکزی 11 و هشت دهم است.

وی ادامه داد: حدود 50 درصد مرگ و میر در ایران به دلیل بیماری های قلبی، عروقی و مغزی است که مقابله با این بیماری ها در دستور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.

دکتر طاهراحمدی در پایان، فرصت طلایی در سکته مغزی را 180 دقیقه و سکته مغزی را 90 دقیقه اعلام و اضافه کرد: اگر در این فرصت طلایی به بیمار رسیدگی شود از وارد شدن آسیب و عوارض جدی جلوگیری خواهد شد.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک

در باره استان