پنجشنبه 30 شهريور 1396

اين صفحه امروز: 1644
فرهنگ سلامت
فشار خون بالا دومین علت نارسایی مزمن کلیه است

متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: فشار خون بالا پس از دیابت دومین علت بروز نارسایی مزمن کلیه است.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، دکتر ناصر سعیدی افزود: فشار خون بالا در دراز مدت به عروق کلیه و سلول های گلومرول آسیب می رساند و در روند تدریجی بدون هیچ علامتی موجب نارسایی مزمن کلیه خواهد شد.

وی اظهار کرد: قربانیان نارسایی کلیوی بطور معمول تاثیرات فشار خون بالا در یک دوره 10 تا 15 ساله را بروز می دهند.
این فوق تخصص بیماری های کلیوی بیان کرد: نوع دیگر نارسایی کلیوی حاد از بالا رفتن ناگهانی فشار خون رخ می دهد که در کلیه بیمار خونریزی ایجاد می کند و تخریب وسیع در بافت و عروق این عضو حیاتی را موجب می شود.

دکتر سعیدی اظهار کرد: با توجه به بی علامتی بیماری فشار خون و پیشروندگی نارسایی کلیه توصیه می شود تمامی افراد 30 سال به بالا هر شش ماه یک بار فشار خون خود را توسط پزشک چک کنند.

وی ادامه داد: تمامی افراد بزرگسال باید سالانه با هدف پیشگیری از نارسایی کلیوی آزمایش ادرار بدهند و در صورت دفع پروتئین به پزشک متخصص کلیه مراجعه کنند و از نظر سلامت کلیوی و میزان اوره و کراتین خون سنجش شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطر نشان کرد: بیشترین سن بروز دیابت و فشار خون بالا 30 تا 50 سال است و این امراض در جنس مرد بیش از زنان است و از این سنین کنترل سلامت کلیوی اهمیت ویژه دارد.

دکتر سعیدی عنوان کرد: متاسفانه به دلیل نبود نظام مراقبتی بیماری های کلیوی و غربالگری فراگیر فشار خون آمار دقیقی از قربانیان نارسایی کلیوی در استان مرکزی وجود ندارد اما بر مبنای اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 10 درصد جامعه از نارسایی کلیوی رنج می برد.

وی توضیح داد: نارسایی مزمن کلیوی به معنای کاهش شدید عملکرد کلیه ها است و این عضو نمی تواند به دلیل تخریب وسیع سلول های کلیوی نقش محوری خود در دفع مواد زاید بدن را انجام داده و تعادل آب و الکترولیت های بدن را ایجاد کند.

دکتر سعیدی تصریح کرد: نارسایی حاد و مزمن کلیوی منجر به دیالیز و پیوند کلیه می شود که هر دو علاوه بر رنج بسیار برای بیمار با هزینه های سنگین و از دست رفتن سال های قابل توجهی از عمر مفید افراد می شود.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا مرکزی)
نارسایی کلیه , فشار خون بالا, تخریب وسیع در بافت و عروق