سه‌شنبه 30 آبان 1396

اين صفحه امروز: 328
جدیدترین اخبار
1396/5/4 چهارشنبه
07:25:43رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک:
لزوم نقش آفرینی اساتید معارف اسلامی در کاهش آسیب‌های اجتماعی

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: نقش علما و مخصوصا اساتید معارف اسلامی در کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، روحی و روانی بسیار موثر است.

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر حسن طاهر احمدی در کارگاه آموزشی تبیین گفتمان انقلاب اسلامی ویژه استادان معارف اسلامی استان مرکزی که در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد، افزود: در حوزه سلامت، استان مرکزی از وجود سفیران سلامت دانش‌آموزی، دانشجویی و خانواده‌ها بهره‌مند است که تمایل داریم طلاب و علما نیز به این گروه بپیوندند و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در این قشر به بیان دغدغه‌های بهداشتی، درمانی، روحی و روانی در سخنرانی‌ها بپردازند.

وی تصریح کرد: اساتید معارف اسلامی در جامعه حضوری فعال دارند و مردم استان نیز به این قشر توجه داشته و استقبال خوبی نسبت به سخنان علما نشان می‌دهند.

طاهراحمدی گفت: به گفته رئیس مجلس، کشور ما در حوزه اقتصاد و صنعت چندان موفق نبوده است، اما در برخی از حوزه‌ها همچون سلامت در این دولت موفقیت‌ها و دستاوردهایی حاصل شده و اقدامات بسیاری به عمل آمده است.

طاهراحمدی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سلامت ایرانیان اشاره و عنوان کرد: مردم ایران در بعد جسمی با مشکلاتی مواجه شده‌اند که اساتید معارف می‌توانند در این حوزه برای پیشگیری از این مشکلات به خوبی نقش آفرینی کنند.

وی ادامه داد: در گذشته بیماری‌های واگیردار شیوع داشت، اما امروزه این نوع بیماری‌ها با پیشرفت علمی و پزشکی کنترل شده است؛ اما در حوزه مقابله با بیماری‌های غیرواگیر ناکام بودیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد:‌ امروزه در دنیا به طور متوسط 53 درصد بیماری‌ها از نوع غیرواگیر است، اما در ایران 76 درصد از بیماری‌ها را بیماری‌های غیرواگیر تشکیل می‌دهد که با تغییر سبک زندگی می‌توان از بروز آنها جلوگیری کرد.

وی اظهار کرد: امروزه پنج عامل زمینه ساز 89 درصد از مرگ و میرهای ایرانیان شده است که می‌توان به راحتی با پیشگیری و اصلاح شیوه زندگی تا 50 درصد این میزان را کاهش داد؛ از رقم مذکور 46 درصد مرگ و میرها مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی، 18 درصد تصادفات جاده‌ای و سوانح، 14 درصد سرطان، 6 درصد بیماری‌های مزمن تنفسی و 6 درصد مربوط به بیماری‌های ابتدای تولد و نوزادان است.

طاهراحمدی با بیان اینکه ابتلا به بیماری سرطان علل بسیاری دارد، افزود: تغذیه ناسالم یکی از علل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر است که در این خصوص باید نوع تغذیه را اصلاح کنیم و مصرف فست فودها را کاهش دهیم؛ مصرف دخانیات که میزان آن در استان از متوسط کشور بالاتر است و مصرف مشروبات الکی از دیگر علل بروز اینگونه بیماری‌ها هستند.

وی ادامه داد: مصرف مشروبات الکلی ممنوع و حرام بوده و مشمول مجازات است، اما در خفا مصرف می‌شود و نمی‌توان این واقعیت را کتمان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک فعالیت فیزیکی ناکافی و ورزش نکردن را از دیگر عوامل بروز بیماری‌های غیرواگیر عنوان کرد و افزود: همه این علل ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت، فشارخون و سکته را افزایش داده و باعث مرگ و میر افراد می‌شود، از این رو همه باید شهروندان را به مصرف غذای سالم، انجام ورزش و پرهیز از دخانیات تشویق کنیم.

وی بیان کرد: به عنوان سند ملی مقرر است با پیگیری و انجام اقداماتی نرخ فشار خون را کاهش دهیم؛ 30 درصد ایرانیان دچار فشار خون هستند و 43 درصد چربی خون بالا دارند، همچنین 89 درصد مردم فعالیت فیزیکی کافی ندارند؛ مصرف نمک در کشور چهار برابر جهان است و در عوض مصرف مواد مفید همچون سبزیجات و لبنیات در کشور پایین است.

طاهراحمدی در ادامه با تاکید بر توجه به مسائل روحی، روانی و اجتماعی گفت: نقش علما و مخصوصا اساتید معارف اسلامی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، روحی و روانی بسیار موثر است؛ هرچند این قشر از جامعه در حوزه مسائل اعتقادی بیشتر ایفای نقش می‌کنند، اما در کنار این مسئولیت می‌توانند نقش مهمی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی داشته باشند.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در این نشست دو روزه 280 نفر از دانشگاهیان حضور به هم رساندند.

حجت‌الاسلام مهدی ایمانی مقدم به اهمیت درس معارف اسلامی اشاره کرد و افزود: ارائه خدمات آموزشی مرتبط، تقویت محتوای درسی اساتید، تبیین طرح‌های آموزشی، تبیین گفتمان انقلاب اسلامی و ترسیم و تحلیل فضای کشوری و بین‌المللی از برخی اهداف این نشست و کارگاه است.

ایمانی‌مقدم عناوین کارگاه‌ها را بیان اهداف و چشم انداز نشست؛ بایسته‌های استاد معارف اسلامی، تبیین طرح تمرکز زدایی و پاسخگویی به سوالات آموزشی، معرفی مرکز آموزش مجازی دروس معارف اسلامی؛ میزهای تخصصی گرایش‌های پنجگانه؛ فنون نوین تدریس و بررسی معاهدات و توافق‌نامه‌های بین‌المللی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: طی این دو روز هفت کارگاه آموزشی و میزگرد تبیین گفتمان انقلاب اسلامی ویژه اساتید معارف اسلامی استان برگزار می‌شود و در پایان، گواهینامه شرکت در این کارگاه از سوی معاونت آموزشی پژوهشی دفتر نهاد رهبری اعطا خواهد شد.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک

نام نظر